Nieuws

VMRE neemt de jonge en veelbelovende start-up Syndic4you over

Syndic4you, opgericht in juni 2019, is een Waalse start-up die eigenaars van appartementen in staat stelt hun mede-eigendom zelf te beheren zonder professionele syndicus. Vastgoedgroep VMRE heeft de start-up overgenomen om zo een nieuwe markt te verwerven, alsook ter voorbereiding op een veelbelovende toekomst. Met de integratie binnen VMRE van dit "zelfbouwpakket" voor de vrijwillige syndicus kunnen we samen met Easy Syndic en Syncura nu elke klant binnen mede-eigendom verder helpen.

Een snel veranderende markt

Diensten verbonden met de vastgoedmarkt worden steeds meer digitaal. Deze branche - bekend als PropTech - is booming. Daarnaast blijkt uit verschillende rapporten dat het aantal appartementsgebouwen blijft toenemen terwijl de sector van beheer van mede-eigendom kampt met een tekort...

Naast dit tekort aan vastgoedbeheerders vloeit eveneens voort:

Het vergt enige moeite om een professionele syndicus te vinden tegen een redelijke prijs voor gebouwen met minder dan 20 appartementen. Veel kleine gebouwen hebben geen syndicus of worden momenteel slecht beheerd.

Professionele syndici die te veel dossiers in portefeuille beheren en daardoor de kwaliteit van de dienstverlening niet meer kunnen garanderen. De mede-eigenaars zijn de eerste die gefrustreerd raken.

De wet staat niettemin toe dat één van de mede-eigenaars het beheer van de mede-eigendom overneemt en de syndicus van het gebouw wordt (beter bekend als de vrijwillige syndicus). Syndic4you is dé oplossing die al deze mede-eigenaars van kleine gebouwen helpt. Dankzij het platform kunt u uw mede-eigendom op een eenvoudige en intuïtieve manier beheren, zonder professionele syndicus!

Syndic4you in het kort

Syndic4you is:

Gepassioneerde en 100% beschikbare adviseurs die vrijwillige syndici ondersteunen

Gemoedsrust dankzij een verzekeringspakket

Een compleet en ultra-intuïtief webplatform dat de taken van de syndicus kinderspel maakt

Echte besparingen voor de mede-eigendom en een beheer die 100% conform is met de wetgeving

VMRE in het kort

VMRE is een vastgoedgroep met meer dan 30 jaar ervaring die gespecialiseerd is in het beheer van appartementsgebouwen en privatief beheer.

De activiteiten van VMRE bestaan uit het beheer van mede-eigendommen (residentieel, commercieel en zorgvastgoed), rentmeesterschap, vastgoedtransacties, commercieel vastgoedbeheer, schoonmaakbedrijf, verzekeringsmakelaar voor vastgoed en ingenieursbureau.

VMRE bundelt met zijn 250 medewerkers een totaalpakket aan kennis en ervaring om de beste service aan eigenaars van vastgoed aan te bieden.

De keuze tussen fondsenwerving en 3 overnameaanbiedingen

De start-up wereld is niet gewend aan zo'n snelle exit (minder dan 2 jaar na de oprichting). Meestal krijgt een start-up meerdere keren een boost via fondsenwervingen voordat er nagedacht wordt over de verkoop.

De oprichters hadden zich ook geëngageerd in dit proces van fondsenwerving... Het was tijdens het laatste deel van dit proces dat de zaken in een stroomversnelling geraakten toen er3 overnameaanbiedingen op hun pad kwamen. Waaronder: VMRE, de belangrijkste speler in België op het gebied van vastgoedbeheer. "Dit was de optie die het meest zinvol was, omdat we zo ons project kunnen blijven ontwikkelen en tegelijkertijd ondersteund worden door een speler met een stevige ruggengraat en zo al de vruchten te plukken van ons ondernemerswerk. Het culturele aspect dreef ons ook naar deze keuze, aangezien VMRE geleid wordt door jonge mensen met gevoel voor ambitie en innovatie; de connectie zat meteen goed! Bovendien zijn er echte synergiën tussen de twee bedrijven waarop we zullen kunnen voortbouwen", aldus de CEO van de start-up, Geoffroy Uyttenhove.

De ambities

De ambities van Syndic4you blijven ongewijzigd: kleine mede-eigenaars helpen! Het doel is de referentie te worden voor alle mede-eigendommen met minder dan 20 appartementen. Tegelijkertijd blijft de lancering van Syndic4you in het buitenland een doelstelling. De Belgische markt is klein in vergelijking met het potentieel van andere Europese landen.

De toekomstplannen van VMRE zijn ambitieus. Johan Van de Moortel, CEO VMRE: "De overname van Syndic4you bevestigt de positie van VMRE als marktleider. Niet alleen in volume, maar ook in onze langetermijnvisie. Bovendien zal VMRE haar dienstenplatform in de komende jaren verder uitbreiden met haar "Buy and Build"-strategie. Zo zullen in de komende tijd meerdere overnames aangekondigd worden. Bijgevolg is VMRE van plan haar omzet in de komende jaren opnieuw te verdubbelen om zich voor te bereiden op een eventuele internationalisering."

De stichters

Onder impuls van hun CEO Geoffroy Uyttenhove werd in juni 2019 het project Syndic4you (Realab SRL) opgericht met 3 andere oprichters: Rodolphe de Robiano (verkoop van SaaS-softwares), Sverre Massaert (professionele syndicus) en Stéphane Solvyns (webontwikkeling). Zij werden in juli 2020 versterkt door Valentin Bertrand met ondernemingszin en operationele kwaliteiten.

Geoffroy Uyttenhove en Valentin Bertrand zullen actief blijven binnen VMRE om de groei van Syndic4you te ondersteunen