Over ons

Maak kennis met VMRE

Wonen, werken, winkelen, ontspannen. De vastgoedprojecten van de toekomst bieden ruimte aan een aantal van deze facetten of zelfs allemaal tegelijk. De ruimte zal optimaal benut worden en tegemoet komen aan verschillende dagdagelijkse behoeftes. Niet alleen de gebouwen zullen hierdoor complexere vormen aannemen, ook de eigenaars en gebruikers zullen een groep vormen met zeer diverse profielen en noden.

Met de groep VMRE haalt u een partner in huis met de nodige knowhow en operationele slagkracht voor het beheer van deze projecten. Met al haar merken samen biedt VMRE een unieke combinatie van ervaring in beide residentieel en commercieel vastgoed, schaalvoordelen, en operationele flexibiliteit.

Ons verhaal

Timeline

1989
2007
2013
2016
2019
2019
2020
2021
2021
2021
2021
Start van VMRE door Johan Van de Moortel

Oprichting van Syncura door Johan Van de Moortel en Luc Vander Meeren in Oudenaarde

De start van VMRE vond in 1989 plaats in Oudenaarde. Syncura werd opgericht door Johan Van de Moortel en Luc Vander Meeren

Opening kantoor Syncura Gent

In 2007 openden we ons tweede kantoor in Gent - Sint-Denijs-Westrem.

Oprichting Cleanpoint door Thomas Van de Moortel

Oprichting van schoonmaakbedrijf

In 2013 richtte Thomas Van de Moortel het schoonmaakbedrijf Facility Comfort op. In 2017 nam VMRE het bedrijf Sipur over en in 2018 namen ze het schoonmaakbedrijf Van De Veire over.

Ontstaan Rencura

Oprichting Rencura

Rencura werd opgericht door Simon Van de Moortel door de nood van privatieve investeerders aan een partner die investeringsvastgoed voor 100% beheerde.

Insures

Oprichting Insures

Insures is dé referentiemakelaar voor het beheren van mede-eigendom

Jacob Van de Moortel

Oprichting van Trema

In 2019 werd Trema opgericht door Jacob Van de Moortel. Trema is een start-up, maar omdat het deel uitmaakt van vastgoedgroep VMRE geniet het ook van de ervaring van Syncura, de grootste syndicus van het land over gebouwen in mede eigendom. Onder het motto “Upgrading places” is Trema een perfect fit voor de ambitieuze Vlaamse energieambitie 2050.

Easy Syndic overgenomen door VMRE

Overname Easy Syndic

Easy Syndic positioneert zich als ‘goedkoopste syndicus van het land’ en is gespecialiseerd in het beheer van kleine appartementsgebouwen (tot en met 9 appartementen). Met deze overname kreeg de VMRE-groep er 22 medewerkers bij. Easy Syndic versterkt de positie van de groep samen met Syncura als marktleider in beheer van mede-eigendom.

Schoonmaakbedrijf Cleanpoint

Facility Comfort breidt uit na de overname van Cleanpoint

De Gentse schoonmaakfirma Cleanpoint is gespecialiseerd in schoonmaak van bedrijven, scholen & winkels en werd eind 2020 overgenomen door VMRE.

Sinds januari 2021 werken Facility Comfort en Cleanpoint als 1 merk: Cleanpoint, maintaining places!

Syndic4you overgenomen voor VMRE

De jonge en veelbelovende start-up Syndic4you overgenomen door VMRE

Syndic4you, opgericht in juni 2019, is een Waalse start-up die eigenaars van appartementen in staat stelt hun mede-eigendom zelf te beheren zonder professionele syndicus. VMRE heeft de start-up overgenomen om zo een nieuwe markt te verwerven, alsook ter voorbereiding op een veelbelovende toekomst.

Logo VMRE

Rebranding VMRE

In 2021 hebben VMRE en haar dochterondernemingen een volledige metamorfose ondergaan in samenwerking met reclamebureau Hannibal. Een sterk merk is één van de vele belangrijke factoren tot succes. En soms is het ook nodig om een sterk merk een update te geven of te moderniseren. Ook de overnames van de afgelopen jaren waren een reden voor de rebranding. Allemaal samen als groep achter VMRE!

Vastgoedmakelaar React Immo

Splitsing Rencura en React

Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura gaat vanaf 1 september verder onder twee entiteiten: Rencura concentreert zich uitsluitend  op rentmeesterschap en het nieuw bedrijf React focust zich 100% op de verkoop en de verhuur van vastgoed. Meer info op www.reactimmo.be